Частину території Меморіалу героїчної оборони Одеси приведено у відповідність до вимог природоохоронного законодавства

Завдяки зусиллям інспекції та небайдужим громадянам частину території Меморіалу героїчної оборони Одеси (411-та берегова батарея) приведено у відповідність до вимог природоохоронного законодавства.

 

Так, 3 квітня держінспекторами на території 411-тої берегової батареї, що знаходиться по вулиці Дача Ковалевського 150,  виявлено огороджену ділянку, на території якої та вздовж паркану були розміщені несанкціоновані місця накопичення та зберігання відпрацьованих автомобільних шин. Вказана ділянка, починаючи з 2022 року, незаконно використовувалась як майданчик для тренування та вигулу собак.

 

Інспекцією направлено листи до Одеської міської ради та Одеського  історико-краєзнавчого музею, який є користувачем земельної ділянки, щодо необхідності приведення вказаної території у відповідність до вимог природоохоронного законодавства.

 

Силами філії Одеського історико-краєзнавчого музею 19 квітня розчищено вказану ділянку від автомобільних шин, а 24 квітня демонтовано паркан. З метою благоустрою території меморіалу планується проведення висадження саджанців дерев дуба та липи.

 

Дякуємо Одеському історико-краєзнавчому музею за співпрацю! Сподіваємося, що завдяки спільним зусиллям справжня перлина Київського району Одеси - Меморіал героїчної оборони Одеси (411-та берегова батарея), який є унікальною територією та улюбленим місцем для проведення сімейного та дружнього дозвілля багатьох мешканців Одеси, приваблюватиме своєю красою  ще більше.

 

Вважаємо, що безумовно важливо захистити і зберегти цю територію для прийдешніх поколінь!

 

Напередодні травневих свят нагадуємо про необхідність збереження зелених насаджень та об'єктів благоустрою у парках, скверах та прибережній зоні під час проведення пікніків.

 

І, звичайно ж, палити багаття у парках, скверах та інших місцях відпочинку заборонено. Пам’ятаєте?

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці